8 februari 2019
19:00

Nora HC

Referat: HC Örnen - Nora HC

HC Örnen avslutade den sista hemmamatchen för säsongen på bästa sätt på fredagskvällen då man avfärdade gästande Nora HC med 5-2. Efter en liten sämre start från HC Örnens sida så kunde man trots allt komma ikapp och förbi Nora.

I den första perioden är det spelarna i Nora som skapar mest chanser mot ett lite avvaktande HC Örnen. Detta kan Nora utnyttja då man gör 0-1 efter elva spelade minuter. 0-2 kommer endast en minut efter Noras ledningsmål och känslan efter detta är att det är Nora som har mest kontroll på matchbilden. Här visar HC Örnen styrka och får in ett snabbt reduceringsmål av Robin Eivik. Detta efter en klockren tekningsvinst i offensiv zon av Pontus Grandelius och ett snabbt skott senare från Eiviks klubba så håller sig Noras 0-2 ledning i endast en minut. Innan perioden är slut kvitterar HC Örnens måltjuv Daniel Strindlund med sitt 10:e mål (i Örebro/Västmanland-serien) för säsongen vilket ger ett mentalt försprång åt HC Örnen inför kommande kamp.

HC Örnen tar ledningen med 3-2 efter endast 1.16 spelade minuter i den andra perioden, detta genom Emil Gunnarsson. I den andra perioden så är det, till skillnad från den första, HC Örnen som har kontroll på matchbilden och man låter inte Nora komma till några giftigare målchanser. Detta resulterar i att Emil Gunnarsson gör sitt andra mål för kvällen efter ca 15 spelade minuter i den andra perioden och utökar HC Örnens ledning till 4-2.

Den tredje perioden präglas av spel mot båda målvakterna där lagen delar på chanserna. Trots en del chanser åt båda hållen är det ingen av målvakterna Simon Lid eller William Persson som släpper någon puck bakom sig i den tredje perioden. Martin Abrahamsson kan istället sätta pucken i nät och fastställa slutresultatet till 5-2 när Nora har tagit ut sin målvakt för att spela med en man mer under slutminuterna av matchen.

Detta var alltså den sista hemmamatchen för säsongen och nu återstår endast en match av säsongen och sen blir det långledigt för både HC Örnen och Nora HC som redan innan denna match inte hade något att spela för, förutom äran såklart.

Inför den sista omgången är det klart att Guldsmedshyttan och Kungsör kommer att fortsätta säsongen med kvalspel för att försöka ta sig till division 2. Hällefors placerar sig på en tredjeplats följt av HC Örnen och Nora kom till slut sist i serien Örebro/Västmanland. En litet missräkning för HC Örnen som innan säsongen hade som målsättning att ta en av de två kvalplatserna i tabellen för att på så sätt få fortsätta säsongen med några mer matcher. Ett längre inlägg om säsongen i stort kommer någon gång efter den sista matchen mot Kungsör.